Ga naar de inhoud
Home » Drie mannen aangehouden in strafrechtelijk onderzoek

Drie mannen aangehouden in strafrechtelijk onderzoek

De FIOD heeft op maandag 26 augustus drie verdachten aangehouden en meerdere doorzoekingen verricht in een onderzoek naar belasting- en faillissementsfraude. De mannen (22, 24, 56) zijn afkomstig uit Vught, Veenendaal en Den Bosch. Ze worden onder meer verdacht van het opzettelijk niet doen van aangifte omzetbelasting, het opzettelijk doen van onjuiste aangifte omzetbelasting en
Het bericht Drie mannen aangehouden in strafrechtelijk onderzoek verscheen eerst op FIOD. 

Lees voor

Publicatiedatum 30-08-2024, 9:38

Het strafrechtelijk onderzoek startte na een signaal van de Belastingdienst. De betrokken personen zijn familie van elkaar en hebben een netwerk van ondernemingen die via aandeelhouderschap of bestuursfuncties aan elkaar zijn gelieerd.

De fiscus stelde een onderzoek in naar meerdere logistieke bedrijven van de verdachten vanwege een vermoeden van fraude met omzetbelasting. Enerzijds werd in rekening gebrachte omzetbelasting niet afgedragen. Anderzijds werden vermoedelijk onjuiste aangiften omzetbelasting ingediend.

De drie mannen worden ook verdacht van faillissementsfraude. Enkele ondernemingen uit het netwerk van de verdachten werden in het zicht van het faillissement vermoedelijk overgedragen aan een katvanger. Ook werd de administratie niet overgedragen en werden geen inlichtingen verstrekt aan de curator.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 – 50 100 261fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

 Read More Nieuws nieuwsberichten | FIOD