Ga naar de inhoud
Home » Man neergestoken bij sportschool in Oss: OM eist 4 jaar cel

Man neergestoken bij sportschool in Oss: OM eist 4 jaar cel

In maart dit jaar raakt een man zwaargewond bij een steekpartij bij een sportschool in Oss. Een 26-jarige man uit Berghem wordt aangehouden. Vandaag moest hij zich voor de rechter verantwoorden. Het Openbaar Ministerie eist 4 jaar gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk tegen hem. 

Het is 26 maart omstreeks 3.00 uur als er een telefoontje binnenkomt bij de meldkamer van de politie. Bij een sportschool aan de Euterpelaan in Oss zou iemand zijn neergestoken. Wanneer politieagenten ter plaatse komen, zien ze een man op zijn knieën in de aankomsthal zitten. Een andere man drukt een shirt tegen zijn rug. Het slachtoffer wordt met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Ruzie

Al snel ontstaat het beeld dat aan het steekincident een ruzie vooraf ging. Slachtoffer en verdachte zouden bekenden van elkaar zijn. Na een zoekactie van ruim een uur wordt de verdachte man op straat aangehouden. Camerabeelden, getuigenverklaringen en sporenonderzoek bevestigen dat hij de man tijdens een ruzie heeft neergestoken.

Poging doodslag

Naar oordeel van het OM blijkt uit het dossier dat de verdachte het slachtoffer opzettelijk heeft verwond met een mes. Gezien het feit dat er meerdere keren met een groot en scherp mes is gestoken is op een plek waar vitale lichaamsdelen zitten heeft verdachte de aanmerkelijke kans op de dood aanvaardt. Het is slechts door adequaat medisch ingrijpen geweest dat het slachtoffer de steekpartij heeft overleefd.

Gelet op alle feiten eist het OM in deze zaak een gevangenisstraf voor de duur van 48 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en begeleiding door de reclassering. De rechter doet over twee weken uitspraak.

 Read More  Actueel | Openbaar Ministerie