Ga naar de inhoud
Home » 📢 Weekthema: zorgfraude Heb jij het onderzoek van Milos Boksan – voormalig BOOSTER – over ondermijning in de zorg al gelezen? Uit…

📢 Weekthema: zorgfraude Heb jij het onderzoek van Milos Boksan – voormalig BOOSTER – over ondermijning in de zorg al gelezen? Uit…

📢 Weekthema: zorgfraude

Heb jij het onderzoek van Milos Boksan – voormalig BOOSTER – over ondermijning in de zorg al gelezen? Uit de vele reacties op dit onderzoek bleek dat er behoefte is aan meer aandacht voor dit probleem. Daarom staat deze week zorgfraude centraal.

Uit een fenomeenanalyse van het RIEC-ON blijkt dat ondermijnende criminaliteit en zorgfraude regelmatig hand in hand gaan. Deze week gaan we in op twee onderwerpen die aansluiten op het thema zorgfraude: criminele zzp’ers in de zorg en diplomafraude.  Hieronder alvast een korte introductie van de onderwerpen.

💉 Criminele zzp’ers in de zorg
Er zijn signalen dat criminelen soms ook als zzp’er in de zorg actief zijn. Kwetsbare zorgbehoevenden lopen het risico slachtoffer te worden van deze zzp’ers, doordat zij mogelijk niet de juiste kwaliteit van zorg ontvangen die ze nodig hebben. Ondertussen maken criminele zzp’ers misbruik van zorggelden die bedoeld zijn voor goede en rechtmatige zorg. Dit ondermijnt ons zorgsysteem.

🎓 Diplomafraude
Criminelen slagen er nog steeds in om met valse papieren in de zorg aan het werk te gaan. Iemand met een vals diploma heeft geen opleiding gevolgd of stage gelopen. Zo zijn er malafide bureaus die frauderen met diploma’s, waardoor personen zonder geldig diploma als zzp’er in de zorg worden ingezet. Dit levert grote risico’s op voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg.
Check onze eerdere post over ondermijning in de zorg en houd de pagina in de gaten voor de komende posts!

Benieuwd naar het onderzoek van Milos Boksan? Klik dan op deze link om het te lezen: https://bit.ly/4eM2zjI

#Ondermijning #Zorgfraude #Diplomafraude #ZZP’ers

Read More