Ga naar de inhoud
Home » Wat is er leuker dan studenten die jou als professional de hemd van je lijf vragen? Dat is het concept achter de interviews van Ro… 

Wat is er leuker dan studenten die jou als professional de hemd van je lijf vragen? Dat is het concept achter de interviews van Ro… 

Wat is er leuker dan studenten die jou als professional de hemd van je lijf vragen? Dat is het concept achter de interviews van Room for Discussion van de Universiteit van Amsterdam. Bekende namen zoals toenmalig defensieminister Ollongren, president van de Nederlandsche Bank Klaas Knot en de hoofd economist van de World Trade Organisation hadden eerder al het genoegen. Onlangs mocht ons hoofd Hennie Verbeek-Kusters MA plaatsnemen op de welbekende leren bank voor een inhoudelijk gesprek. De vragen richtten zich onder andere op ons juridische kader, (internationale) samenwerking, privacy en toekomstige uitdagingen. We delen graag enkele van onze favorieten.
 
Waarom heeft de FIU-Nederland een andere positie dan FIU’s elders in Europa, wilden de twee student-interviewers weten. En is het niet zoeken naar een speld in een hooiberg, die onderzoeken naar terrorismefinanciering? Op de vraag wat de grootste uitdaging voor de FIU was antwoordde Hennie Verbeek-Kusters dat het de cryptosector is die er als melder bij is gekomen. Een hele specifieke sector die veel nieuwe kennis en techniek vereiste om blockchain onderzoeken te kunnen doen.
 
Ook gaf Hennie Verbeek-Kusters een voorbeeld van het belang van samenwerking. ‘Tijdens het incident met de tramschutter in Utrecht een paar jaar geleden, verspreidde de politie de naam van de verdachte om hem zo snel mogelijk te kunnen pakken. Wij werden toen al snel gebelde door een bank die ons vertelde dat zij zijn telefoonnummer in hun documenten hadden. Ontzettend relevante informatie de we direct hebben doorgespeeld aan de politie’, aldus Verbeek-Kusters die benadrukte dat dit voorbeeld niks met financiering en transacties te maken heeft, maar aantoont hoe het netwerk in staat is om effectief samen te werken.
 
Bekijk vooral het hele interview als je benieuwd bent naar het antwoord op andere goede vragen als:
 
1️⃣ Waarom is er een verschil tussen de FIU’s in Europa?
2️⃣ Hoe kan de FIU de veiligheid van persoonsgegevens garanderen?
3️⃣ Waarom moet een FIU operationeel onafhankelijk zijn?

Universiteit van Amsterdam, hartelijk dank voor deze bijzondere uitnodiging en de kans om de kracht van financial intelligence in de spotlight te zetten bij de professionals van de toekomst.

Kijk het hele interview hier: https://lnkd.in/erDqhVjG Read More