Ga naar de inhoud
Home ยป ๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ &#…

๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ &#…

๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ฎ๐—ป?ย ๐ŸŒ

Verschillende vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit hebben een transnationaal karakter. Hierbij kan je denken aan de smokkel van drugs uit Zuid-Amerika of internationale netwerken van ondergrondse bankiers. Internationale politiesamenwerking is daarom essentieel in de aanpak van ondermijning.

Namens de korpschef houdt de Afdeling Internationale Samenwerking (AIS) van de politie zich bezig met de strategische, beleidsmatige en politiek-bestuurlijke kant van internationale politiesamenwerking. AIS adviseert de korpsleiding over internationale operationele en non-operationele samenwerkingsinstrumenten en deelname aan internationale netwerken.

Zo ontwikkelt AIS beleid en strategieรซn over verschillende soorten internationale politiesamenwerking, zoals INTERPOL en Europol, maar ook voor aandachtsgebieden en bijvoorbeeld vredesmissies van de Europese Unie (EU). Hierbij voert AIS de politiek-bestuurlijke coรถrdinatie met het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Defensie.

Bilaterale en multilaterale samenwerking is noodzakelijk omย de criminaliteit te verminderenย die vanuit andere landen Nederland bereikt en een effect heeft op de veiligheid van de Nederlandse samenleving. Waar mogelijk en wenselijk werkt de politie in de samenwerking met andere landen met het concept van ๐˜ถ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ฎ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ด๐˜ณ๐˜ถ๐˜ฑ๐˜ต๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏ, waarbij criminele fenomenen zoveel mogelijk in bron- en transitlanden worden bestreden. Daarnaast is internationale informatie-uitwisseling in multilateraal en bilateraal verband essentieel.ย Samenwerking kan dus zowelย multilateraal, bilateraal als in regionaal verband plaatsvinden.ย Bestrijding vindt met name plaats vanuit de ๐˜ธ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฆ-๐˜ฐ๐˜ง-๐˜จ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฆ-๐˜ฐ๐˜ง-๐˜ด๐˜ฐ๐˜ค๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต๐˜บ ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ, waar de politie met andere uitvoeringsorganisaties, private partijen en lokale (keten)partners instrumenten inzet om de meest effectieve interventies na te streven

AIS zet zich in om ondermijning op internationaal vlak te analyseren en tegen te gaan, samen met (buur)landen, maar ook het Caribisch gebied, Afrika en Aziรซ.

Benieuwd naar de activiteiten en focusgebieden van AIS? Zie dan de onderstaande infographic ๐Ÿ‘‡

#Ondermijning #InternationaleSamenwerking

Read More