Ga naar de inhoud
Home » Man verdacht van illegaal bankieren en overtreding Opiumwet 

Man verdacht van illegaal bankieren en overtreding Opiumwet 

De FIOD heeft op woensdag 25 september 2024 doorzoekingen verricht. Een 51-jarige man uit Maastricht wordt verdacht van het aanbieden van betaaldiensten zonder de daarvoor vereiste vergunning. Zijn woning en zijn winkelpand in Maastricht zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, contant geld, diverse waardevolle spullen, een ploertendoder en een auto. In 

Lees voor

Publicatiedatum 25-09-2024, 13:12

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na meldingen van ongebruikelijke transacties bij de Financial Intelligence Unit (FIU). De verdachte heeft een winkel die onder meer financiële diensten via een agentschap aanbiedt. Naast dit vergunde betalingsverkeer bood de verdachte ook niet toegestane eigen betaaldiensten aan. De verdachte verrichte betalingen voor meerdere personen, zoals het betalen van (verkeer)boetes, huur, verzekeringen, etc. voor anderen. Deze betaaldiensten zijn niet toegestaan en worden beschouwd als illegale activiteiten.

Uit onderzoek moet blijken wat de verdachte verdiend heeft met het verlenen van zijn illegale betaaldiensten.

Het onderzoek naar het verlenen van de illegale betaaldiensten staat onder leiding van het Functioneel Parket. De politie doet onderzoek naar de hennepkwekerij en de ploertendoder.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 – 18 60 77 61

 Read More