112Wwft.nl is een platform voor FEC, RISK en COMPLIANCE PROFESSIONALS in de strijd tegen Financieel Economische Criminaliteit (FEC). Zie ook de pagina “Over ons” voor meer informatie.
De nieuwsberichten en de informatie op 112Wwft.nl worden verzameld op grond van vrije meningsuiting en met het oog op journalistieke doeleinden of ten behoeve van academische, artistieke of literaire uitdrukkingsvormen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het (beeld)citaatrecht en regelingen zoals de “RICHTLIJN (EU) 2019/1024 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 20 juni 2019 inzake open data en het hergebruik van overheidsinformatie” en de “Wet hergebruik overheidsinformatie”. Sommige bronnen hebben een “Creative Commons”-verklaring afgegeven waarbij afstand wordt gedaan van auteursrechten. Tot slot maakt 112Wwft.nl gebruik van het framen of “embedden” van content van derden.1
Op basis van deze gronden bevat 112Wwft.nl o.a. een automatische nieuwsaggregator over het voorkomen van witwassen en andere integriteitsrisico’s. Elk bericht heeft een link naar de primaire bron en diens auteur. Alle auteursrechten zijn voorbehouden aan de rechtmatige eigenaren. Als u de eigenaar bent van de inhoud en niet wilt dat wij belangstellenden attenderen op uw materiaal, neem dan contact op via het contactformulier. Uw inhoud wordt dan zo spoedig mogelijk verwijderd als de plaatsing ervan in strijd is met het (beeld)citaatrecht of voornoemde gronden.
Hebt u om persoonlijke redenen bezwaar tegen de vermelding van een citaat of een bericht, neem dan ook even contact op. Dan kan het citaat of het bericht eveneens worden verwijderd als daar inderdaad goede redenen voor zijn.
Verwijderingen gebeuren kostenloos.
Footnotes
- Embedden van content van derden op een kennisplatform zoals 112Wwft.nl is het proces waarbij media of interactieve elementen, zoals video’s, afbeeldingen, muziekspelers, social media feeds, of andere webinhoud, direct worden geïntegreerd in een webpagina van een andere website (de doelpagina) dan waar de content oorspronkelijk is gehost (de bronpagina). In plaats van simpelweg een link te plaatsen die gebruikers naar de oorspronkelijke bron leidt, wordt de content zelf in een frame op de doelpagina weergegeven en kan deze direct worden bekeken of afgespeeld zonder de doelwebsite te verlaten. Bij “Embedden” wordt het auteursrecht in beginsel gerespecteerd omdat de gebruiker van de doelwebsite kijkt en/of luistert naar het origineel op de oorspronkelijke bronpagina. Voor “Embedden” is geen toestemming van de producent noodzakelijk. Zie voor meer informatie deze uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Veel producenten van content geven overigens meestal wel toestemming tot het “embedden” van hun content omdat de producent dan een breder publiek kan bereiken. Deze toestemming wordt veelal impliciet gegeven door de voorwaarden te accepteren van het platform waarlangs de content met het publiek wordt gedeeld zoals Youtube of Spotify.